Discografia

"Sol de medianoche"

“Sol de Medianoche” és el setè àlbum d'Amarok editat per la prestigiosa companyia nord-americana progrock records. Aquí el grup continua avançant i madurant la seva particular concepció de la música, barreja de rock progressiu i música mediterrània amb alguns tocs celtes. Els temes estan cantats principalment en castellà però n'hi ha alguns en català i fins i tot en anglès, circumstància inèdita en la història d'Amarok. La varietat d'instruments utilitzats i la precisió dels arranjaments supera qualsevol dels discos anteriors. Els temes parlen de la Càbala (Sephiroth), els ermitans (Hermits), el llibre de les mil i una nits (Ishak el pescador), les criatures dels mites de Chulthu (Wendigo) i el tema que dóna nom al disc descriu la història d'un poeta empresonat per culpa de les seves idees. Com a punt final una colossal versió ètnica del tema d'ELP “El bolero d'Abaddon”.  


 
 

"Quentadharkën"

El sisè disc, editat a mitjans del 2004, és un pas més en l'evolució que el grup va experimentar en el seu anterior treball, Mujer Luna. La fusió dels sons ètnics i àrabs amb el rock i el jazz es fa més patent, donant com a resultat algunes de les millors composicions del grup fins ara, com Hsieh o l'espectacular suite Quentadhärken (Canción de la Oscuridad Vencida), on les melodies i el lirisme, acompanyades de la veu de la Marta, marquen un dels punts àlgids d'Amarok. Juguesques amb el cantó més jazzístic i experimental (Tierra Boreal), explosions ètnico-rockeres (Espiral), moments simfònics relaxats (Encantamiento) o referències al rock simfònic dels 70 amb aires arabescos (La úlima expedición) completen aquest treball.


 

 
Caràtula 5è disc (Quadre de Mauricio Antón)

"Mujer Luna"

En aquest nou treball d'Amarok de l'any 2002 es posa a la dona com a fil conductor dels relats que conformen aquest àlbum. Des de dones sotmeses que tenen un riquíssim món interior per oferir (Mujer Luna), fins a la infructuosa búsqueda d'un parc per una nena en mig d'una Hiroshima arrassada per la bomba atòmica (En el parque), passant per la lluita i els somnis d'un món gens agradable (Sueño sueños), la mancança d'amor i la pèrdua (Dónde estás mi amor) i el bonic regal d'una mare al seu fill (Nana para el hijo de la Tierra). Musicalment, aquest treball representa una nova frontera en la constant exploració sonora i estilística del grup, ja que temes amb un aroma clarament mediterrani o medieval (amb una tímbrica i una instrumentació riquíssimes), es fusionen amb d'altres de marcat caràcter simfònic, d'aquell surgit als anys 70, encara que igualment rics en instrumentació i gens caducs en el seu tractament.


 

 

 

 

 

 

 

"Tierra de especias"

"Aquest disc, editat el 2000, explica el viatge d'Azabel el "Cuentacuentos" per tota la geografia mediterrània i més enllà, i de tot el que va aprenent durant el camí. És un viatge que dura toda la vida i que és en última instància l'objectiu de la mateixa. Musicalment, "Tierra de especias" és també un gran viatge estilístic i tímbric, que va desde les fronteres del folk i la música mediterrània fins el rock simfònic. Tornant als orígens aquest disc també ha estat gravat utilitzant energía solar fotovoltaica"


 

 

 

 

Caràtula tercer disc (Marc Xicola i Mar Alvarez)

"Gibra'ara"

Treball que va ser editat el 1998 a Espanya per la discogràfica Beringia i al Japó pel segell "Belle Antique".
"Són molts els noms amb que la humanitat va reconèixer i va adorar a les deesses que simbolitzaven la terra, aquesta terra capaç d’atorgar tots els dons que fan possible la vida. Amb el temps, hem anat oblidant els noms i el seu significat. Tal vegada ha arribat el moment de cercar noves paraules que ens ajudin a retrobar-nos amb allò que mai hauríem d’haver oblidat ... Gibra'ara"


 

 

 

 

Caràtula segon disc (Quadre d'Asy Guerrero)

"Canciones de los mundos perdidos"

Editat i distribuit per LYRICON l'any 1995
"Aquest disc és un viatge tan imaginat com desitjat pels móns creats per gent com J.R.R Tolkien o Robert Holdstock, móns que ens han fascinat i marcat durant molts anys, i en els que, tal vegada, hauríem preferit viure"


 

 

 

Caràtula 1r disc

"Els nostres petits amics"

És un àlbum gravat únicament amb energia solar fotovoltaica al 1994, en una masia situada a la serra de Les Guilleries, al nord de Catalunya.

"Dóna la impressió de que avui en dia la gent es preocupa més per la qualitat del so d’una gravació que per la música que hi conté. Aquesta actitud és característica del nostre temps, en el que la tecnologia s’ha convertit en objecte de culte i adoració. En realitat, la tecnologia, així com la resta de productes del món modern, hauria de ser considerada com un assoliment que està al servei de la humanitat i no al contrari.
Nosaltres hem volgut escapar d’aquesta manera de pensar, convençuts que es poden realitzar excel.lents obres musicals tot i disposant de medis restringits, especialment si s'hi posa tota l’estima en l’intent.
Això ha resultat ser tota una emocionant experiència, que ens ha ensenyat a treballar segons el ritme que imposa la natura: lent, ferm i reconfortant. Gràcies a això sentim que les reverberacions de la nostra música s’han enriquit amb l’eco de les pedres, els arbres, el cel i, per suposat, el Sol"


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Diverses participacions


* I PREMI CIEJ DE NOVES EXPERIÈNCES MUSICALS ELECTRÒNIQUES, 1989. LP.

* Tema “El ciclo del tiempo” per Robert Santamaría. Editat per AudioVisuals de Sarrià. MIGRACIONS, 1991. MC editat per Lilah producciones fonográficas.

* INTERNATIONAL NEW AGE FESTIVAL, 1992. MC.

* Tres temes. Editat per l'Instituto Internacional de Musicoterapia i la INNA. MUSICA PARA DESAPARECER DENTRO VOL. III. 1995. CD recopilatori.

* Tema “Prólogo”. Editat per Sonifolk. MUSICA PARA DESAPARECER DENTRO VOL. I. (reedició). 1996. Doble CD recopilatori.

* Tema “Islas”. Editat per Sonifolk. HIDROGEN. ESPAIS NATURALS DE CATALUNYA. 1998. CD. Tema "Bocins de l'Empordà". Editat per Principal d'Edicions.

* HIDROGEN. ESPAIS NATURALS DE CATALUNYA. 2000. CD. Tema "Torrent de colobrers". Editat per Principal d'Edicions.

Tornar