Quentadharkën

En aquesta pàgina podràs escoltar una selecció dels millors moments del sisè i darrer disc d'Amarok.
Per fer-ho possible hem utilizat el sistema de compressió Mp3.

Esperem que gaudeixis d'aquests breus instants de la nostra música.

"Quentadharkën" (cançó de l'obscuritat vençuda) és el títol del sisè treball discogràfic. Ha estat gravat entre el Juliol del 2003 i el Gener del 2004 i el resultat és increïble. Ja estan publicades les dues edicions del disc: l'espanyola a través de la discogràfica madrilenya Tecnosaga, i la mexicana a través de Luna Negra, que distribueix per tota Amèrica. A més a més el segell francès Musea el distribueix per Europa.

En aquest disc s'uneixen un crisol d'influències amb un marcat caràcter mediterrani. Les referències a la música àrab i turca estan aconseguides mitjançant l'ús d'instruments com el saz, el kanun, el santur, l'autoharpa, el violí, percussions orientals, etc. També tenen una presència destacada les flautes, el saxo, l'oboè, el charango, l'acordió i el peculiar didgeridoo. Però tots aquests instruments s'uneixen a la guitarra elèctrica, el baix, la bateria o els teclats, conformant el genuí so AMAROK, una fusió de cultures, civilitzacions i inquietuts musicals, amb un clar sabor mediterrani i simfònic. I per a completar el concepte, la clara, dolça i quan cal, robusta veu, de na Marta Segura.

Les composicions són originals, treballades, complicades en concepte i execució, però a la vegada senzilles i líriques.
HSIEH, per començar, ens trasllada a terres turques, amb el saz i el violí realitzant una inoblidable melodia. Tant aquest tema como el d'ESPIRAL representen la millor fusió entre els elements ètnics mediterranis i el rock. En aquest últim, una introducció al kanun ens integra a una festa ètnica hipnòtica que va creixent fins a l'infinit gràcies al potencial de la veu de na Marta.
ENCANTAMIENTO i ALUMBRADO són temes d'aire tranquil i semi-clàssic, molt propers als nostres primers discs, relaxats i lírics.
QUENTADHÄRKEN, el tema magistral de l'obra, és una suite conformada per cinc parts que, si bé poden sonar de forma autònoma, formen un paisatge sonor de més de 20 minuts. És, en el fons, una cançó d'amor, sobre la trobada i l'allunyament de dues persones a través d'un llarg procés de descens cap a les ombres i d'ascens cap a la llum; arquetípic per una banda i èpic pel què fa al llenguatge. El lirisme i els paisatges folk evocadors són ben presents en aquesta suite.
LA ÚLTIMA EXPEDICIÓN és un tema més fort, però que també té aromes mediterranis, mentres que TIERRA BOREAL inclou passatges molt rítmics d'aire contemporani, parts pastorals i fragments quasi psicodèlics.
LABERINTOS DE PIEDRA 2004 és la revisió del tema que obre el disc Gibra'ara (1998) tractat amb el so que el grup ofereix en directe, amb una part gravada en viu.

Què s'ha dit del "Quentadharkën" fins ara ?

Si ho vols saber aquí tens una sèrie d'enllaços del disc arreu del món:

Fórum La caja de música: http://www.dlsi.ua.es/~inesta/LCDM/Discos/amarok_quentadharken.html

Les últimes novetats del progressiu espanyol: http://www.dlsi.ua.es/~inesta/Prog/New/amarok_quentadharken.html

Segell francès Musea: http://217.128.227.4/newreleases.html?chosen_genre=1#8

Enciclopèdia espanyola de rock progressiu: http://www.dlsi.ua.es/~inesta/Prog/SPE/amarok.html

Web progressiva dels anys 70 (Argentina): http://progresiva70s.com/nuevos_albumes4.htm#Amarok: Quentadharkën

Radioshow "Psyche van het Folk" (Bèlgica): http://progressive.homestead.com/spain.html

Segell Kinesis: http://www.kinesiscd.com/storeframe1.htm

Segell World disque (Japó): http://www.marquee.co.jp/world_disque/omise.htm

Web italiana: http://www.movimentiprog.net/modules.php?op=modload&name=Recensioni&file=view&id=1154

Uzbequistan: http://www.progressor.net/review/amarok_2004.html

Pàgina web de Colossus: http://colossus1.proboards7.com/index.cgi?board=general&action=display&num=1090415052

Pàgina web de Cosmos music: http://perso.club-internet.fr/cosmosm/nouveautes.html

32 puertas: http://www.32puertas.com/cro_detalle.php?id=154


Tornar